header

Groep 1 - Geel

Hallo allemaal,

Welkom in groep 1, wij zijn Karen en Cedy, de juffen van groep geel.
Kinderen die 4 jaar worden, komen bij ons in de groep. Eerst een paar keer wennen en dan na de verjaardag echt beginnen. Best een beetje spannend, maar ook heel erg leuk.
Bij de kleuters gaan we heel veel spelen, binnen en ook buiten. We werken aan de hand van thema’s. Die thema’s duren ongeveer vier weken. In de klas zijn dan speciale hoeken die bij het thema horen en waar de kinderen kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij het thema wonen, is er een bouwmarkt waar ze materiaal kunnen ‘kopen’. Met het gekochte behang kunnen ze de muren van de huishoek behangen en met het meetlint kunnen ze van alles in de klas gaan meten. In de bouwhoek is extra materiaal te vinden, bijvoorbeeld grote bananendozen om daar eens mee te bouwen. Ook de andere activiteiten in de grote kring (hele groep) en kleine kring (klein groepje) zijn binnen het thema.

Tot in groep 1 (stiekem wel echt het leukste jaar van je hele schooltijd)!

Groetjes,
De juffen

Ons Thema

We beginnen dit schooljaar met het thema Eten & Drinken. Daarna gaan we de herfst ontdekken in het thema Herfst. Misschien komen er dan ook wel kabouters op bezoek? Tijdens het thema Wonen kijken we binnen bij onze huizen en besteden we aandacht aan verhuizen en klussen in huis. Het thema Feest bevat eerst een deel over Sinterklaas en daarna besteden we aandacht aan Kerstmis.

Na de kerstvakantie gaan we door met het thema Kleding. Daarbij is ook aandacht voor de winter. Hierna gaan we verder met één van onze favoriete thema's: Kunst. In de kleuterklas is veel ruimte voor knutselen, zowel vrij knutselen, als een knutsel in opdracht, maar tijdens het thema Kunst kan nog veel meer. We beperken het niet alleen tot beeldende kunst, we kijken ook naar dans, muziek en toneel. Hierna is het tijd voor het thema Lente. We gaan genieten van de opkomende bloemen, de kleine babydieren en dergelijke.
Het thema daarna is ieder jaar anders. Dit jaar hebben we gekozen voor Sprookjes. Leuk om weer eens een helemaal ander thema uit te werken! We sluiten het jaar af met het thema Zomertijd. Dat spreekt voor zich.

Via social schools sturen we aan het begin van ieder thema een themabrief rond. Daarin staat wat we tijdens het thema gaan doen in de klas en wat eventueel thuis gedaan zou kunnen worden.

Ons thema op dit moment is Zomer, dit loopt van maandag 14 juni tot met donderdag 15 juli.
Themabrief Zomer