header

Groep 1/2 - Blauw

Beste ouders/verzorgers,

Welkom in groep 1/2 blauw, wij zijn juf Noortje en juf Benthe; de juffen van groep 1/2 blauw. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Noortje er. En op woensdag en donderdag juf Benthe. Daarnaast is juf Benthe er om de week op de dinsdag en elke vrijdag als ondersteuner. Wij zijn beiden dit schooljaar gestart op de Bavinck en hebben veel plezier in het werken bij de kleuters. Graag vertellen wij u hieronder (een beetje) over hoe het eraan toe gaat bij de kleuters. 

In onze groep zitten zowel kinderen die komen wennen, 4 jaar worden en starten in groep 1, als kinderen die al in groep 2 zitten. Naast groep 1/2 blauw is er ook een andere kleutergroep; namelijk groep 1/2 geel. Samen bevinden wij ons op de begane grond aan de linkerkant van het gebouw. In de gang hebben wij genoeg ruimte voor verschillende speelhoeken en in de klassen vind u ook verschillende hoeken.

Wij werken bij de kleuters aan de hand van thema's. Deze thema's komen vanuit de methode: ''Kleuterplein''. De thema's die wij behandelen duren ongeveer 4-5 weken. Er wordt binnen een bepaald thema gespeeld, geleerd en ontdekt. In de klas is er een speciale hoek die bij het thema hoort en waar de kinderen kunnen spelen. Daarnaast worden er verschillende activiteiten/lessen uitgevoerd rondom dit thema. U zult dus verschillende werkjes zien hangen die horen bij het desbetreffende thema. Zo ontstaat er binnen een paar dagen een klas gevuld met materiaal die passen bij het thema.

Een voorbeeld is: thema wonen:
Themahoek: bouwmarkt --> De kinderen kunnen in de bouwmarkt behang kopen en bijbehorende materialen. Hiermee kunnen zij in de huishoek de muren behangen. In de bouwmarkt kunnen zij ook een meetlint kopen, waarmee zij kunnen meten in de klas. Maar, er is natuurlijk nog veel meer beschikbaar in een bouwmarkt. Zo kunnen er ook verhuisdozen gekocht worden en kan er worden verhuisd. 

U leest het al; er is veel mogelijk binnen een bepaald thema, kinderen spelen en leren tegelijk. Naast het spelen is er ook ruimte voor lesjes: deze zijn er in de vorm van kringen. We zitten in een grote kring (met de hele groep) of in een kleine kring (met een niveaugroepje) en voeren dan lessen uit. 

Naast spelen in de klas, lessen volgen in de verschillende kringen is er ook ruimte voor buiten spelen, bewegend leren, muziekles en is er 2x per week gymles. Genoeg te beleven bij de kleuters! 

Om met u te delen wat er allemaal gebeurt in groep 1/2 blauw, plaatsen wij regelmatig iets op SocialSchools. Houdt deze dus goed in de gaten! 

Groetjes,
Juf Noortje en juf Benthe.