header

Groep 1/2 - Blauw

Hallo allemaal,

Welkom in groep 1, wij zijn juf Anouk, juf Christa, de juffen van groep blauw. Op maandag en donderdag juf Christa, op dinsdag, woensdag en vrijdag juf Anouk.
Kinderen die 4 jaar worden komen bij ons in de groep (of in groep geel bij juf Cedy en juf Karen). Eerst een paar keer wennen en dan na de verjaardag echt beginnen. Best een beetje spannend, maar ook heel erg leuk.

Bij de kleuters gaan we heel veel spelen, binnen en ook buiten. We werken aan de hand van thema’s. Die thema’s duren ongeveer vier weken. In de klas zijn dan speciale hoeken die bij het thema horen en waar de kinderen kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij het thema wonen, is er een bouwmarkt waar ze materiaal kunnen ‘kopen’. Met het gekochte behang kunnen ze de muren van de huishoek behangen en met het meetlint kunnen ze van alles in de klas gaan meten. In de bouwhoek is extra materiaal te vinden, bijvoorbeeld grote bananendozen om daar eens mee te bouwen. Ook de andere activiteiten in de grote kring (hele groep) en kleine kring (klein groepje) sluiten aan op het thema.

Tot in groep 1/2 (stiekem wel echt de leukste jaren van je hele schooltijd)!

Groetjes,

De juffen

Via de app social schools sturen we aan het begin van ieder thema een themabrief rond. Daarin staat wat we tijdens het thema gaan doen in de klas en wat eventueel thuis gedaan zou kunnen worden.