header

Groep 4

Welkom bij groep 4 van juf Ingrid Annaars en juf Schuurman.
Juf Ingrid is er op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om de week.
Juf Schuurman is er op maandag en vrijdag om de week.

In groep 3 hebben de kinderen leren lezen. In groep 4 gaan we hiermee verder. Dagelijks besteden we veel tijd aan het lezen. Hoe meer de kinderen lezen, hoe beter ze het lezen onder de knie krijgen. Niet alleen het lezen gaat steeds beter, ook de woordenschat neemt enorm toe door het lezen. We raden alle kinderen aan om thuis ook dagelijks een kwartiertje te lezen.
Lezen is belangrijk bij alle andere vakken. Een opdracht bij een ander vak moet goed gelezen kunnen worden, voordat een kind kan begrijpen wat hij/zij moet doen. Naast het technisch lezen is er vanaf januari ook veel aandacht voor het begrijpend lezen.

Bij schrijven gaan de kinderen hoofdletters leren. Wat zijn ze trots als ze hun eigen naam met een hoofdletter kunnen schrijven!

De rekensommen in groep 4 gaan tot 100. Maar we maken natuurlijk niet alleen sommen. We gaan ook klokkijken, wegen en meten. En we maken een start met het leren van de keersommen. Aan het einde van groep 4 moeten de kinderen de tafel van 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 10 kennen.

Bij taal leren we verschillende woordsoorten, zoals het lidwoord, het bijvoeglijk naamwoord, het zelfstandig naamwoord, het werkwoord en het voorzetsel. En we leren hoe zinnen opgebouwd zijn met een wie-, wat- en een waardeel.

Niet alleen leren en werken is belangrijk. Buiten spelen en samen spelen/werken krijgt ook de nodige aandacht om er een gezellig en fijn jaar van te maken.

Om aan ouders te laten zien wat we doen, plaatsen we hier regelmatig berichten. Hieronder vindt u nieuwsberichten en foto’s uit de groep.