header

Groep 1 - Blauw

Hallo allemaal,

Welkom in groep 1, wij zijn juf Anouk en juf Denise, de juffen van groep blauw, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag juf Anouk. Op woensdag is juf Denise in groep blauw.
Kinderen die 4 jaar worden komen bij ons in de groep (of in groep geel bij juf Cedy en juf Karen). Eerst een paar keer wennen en dan na de verjaardag echt beginnen. Best een beetje spannend, maar ook heel erg leuk.

Bij de kleuters gaan we heel veel spelen, binnen en ook buiten. We werken aan de hand van thema’s. Die thema’s duren ongeveer vier weken. In de klas zijn dan speciale hoeken die bij het thema horen en waar de kinderen kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij het thema wonen, is er een bouwmarkt waar ze materiaal kunnen ‘kopen’. Met het gekochte behang kunnen ze de muren van de huishoek behangen en met het meetlint kunnen ze van alles in de klas gaan meten. In de bouwhoek is extra materiaal te vinden, bijvoorbeeld grote bananendozen om daar eens mee te bouwen. Ook de andere activiteiten in de grote kring (hele groep) en kleine kring (klein groepje) sluiten aan op het thema.

Tot in groep 1 (stiekem wel echt het leukste jaar van je hele schooltijd)!

Groetjes,

De juffen

Ons Thema

Ons thema op dit moment is Sint, dit loopt van maandag 15 november tot vrijdag 3 december.

Hieronder vindt u de themabrief, hierin staat informatie over wat wij doen op school, wat u thuis kunt doen en wat de begrippen zijn die aan bod komen. Ook staan hierin speciale data vermeld en het prentenboek dat dit thema centraal staat.