header

Peuterschool Bavinck

Contactgegevens

Peuterschool Bavinck
Acaciastraat 141
2565 JZ Den Haag
Telefoon: 070 - 345 03 69
E-mail: peuterschoolbavinck@scoh.nl

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:
8.30 tot 11.45 uur en 12.30 tot 15.15 uur
Woensdag: gesloten

Kiest u voor Peuterschool Bavinck? Dan kiest u voor:

- Aandacht
- Spelend leren
- Extra ondersteuning waar nodig
- Buitenspelen
- Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren

Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van kundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.
 

Groepen en thema’s

Bij Peuterschool Bavinck is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. We werken met thema’s van ‘Piramide’. De kinderen leren spelenderwijs over bijvoorbeeld ‘ziek en gezond’ of ‘klein en groot’.

Ons thema

Het thema waar wij nu mee werken is de Herfst. Dit loopt van 21 september tot met vrijdag 16 oktober. De themabrief vindt u hier.

Een dag op Peuterschool Bavinck

Geen dag is hetzelfde op de peuterschool en toch zijn er dingen die dagelijks terugkomen. Elke dag is er vers fruit voor de kinderen en we vinden het belangrijk dat de peuters buiten spelen. Verder zingen we liedjes, knutselen we en leren we met elkaar bijvoorbeeld de vormen en kleuren. Er is elke dag genoeg te beleven bij Peuterschool Bavinck.

Van peuterschool naar basisschool

De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. We werken met ‘Piramide’, een speelleermethode voor peuters en kleuters. Deze methode bestaat uit thema’s die aansluiten bij de ontwikkeling en belevingswereld van peuters en kleuters. Elk jaar staan dezelfde thema’s op het programma, maar steeds op een hoger niveau, passend bij de leeftijd en ontwikkeling van jonge kinderen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.

Contact met de ouders

We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. Als u uw peuter komt brengen, kunt u gerust nog even blijven om met uw kind te spelen of om met de leidsters in gesprek te raken.
We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.

De Bavinckschool: voor kinderen van 2 tot 12 jaar

Peuterschool Bavinck hoort bij de Bavinckschool in de bomenbuurt in Den Haag.
De school biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar.
De Bavinckschool is een school die in het midden van de bomenbuurt gevestigd is aan de Acaciastraat in een mooi, onlangs gerenoveerd, sfeervol gebouw. De school verzorgt in nauwe samenwerking met Peuterschool Bavinck het onderwijs aan kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar.

Tarieven

Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier  als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen.

Hoe vaak mag mijn kind komen?

Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier dagdelen komen. In het schema hieronder kunt u zien welke dagdelen Peuterschool Bavinck geopend is en wanneer uw kind kan komen.

Meer lezen?

Alle informatie over Peuterschool Bavinck vindt u hier:
- Inspectierapport van de GGD

Kom gerust eens langs!

Wilt u komen kijken bij Peuterschool Bavinck? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschoolbavinck@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070 345 03 69.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via deze knop.
Meld uw kind hier aan voor Peuterschool Bavick.
Peuterschool Bavinck is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u hier.